Královéhradecký kraj zruší náměstka hejtmana, chce šetřit

14.11.2012 17:03

Stovky tisíc korun chce Královéhradecký kraj ušetřit zrušením pozice náměstka. Kromě toho nebude radní pro ekonomiku pracovat na plný úvazek. Pro ParlamentníListy.cz to řekl dosavadní hejtman kraje a sociální demokrat Lubomír Franc. „Královéhradecký kraj bude mít v nastávajícím období pouze dva náměstky místo dřívějších tří,“ vysvětlil Franc.

Královéhradecký kraj zruší náměstka hejtmana, chce šetřit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Za tisíc korun si toho v příštím roce budeme moct koupit možná zase míň

 

 

Tyto změny vznikly při koaličních vyjednáváních mezi královéhradeckou ČSSD a KSČM, která vytvoří společnou koalici. „Tento scénář vyšel ze vzájemných dohod a já jsem ho od počátku podporoval. Kraj díky tomu uspoří stovky tisíc korun ročně,“ řekl Franc.


Další změnou je pozice radního pro ekonomiku. Na následující čtyři roky by to už neměla být práce na plný úvazek a funkce bude neuvolněná.


Kraj hodlá v úsporách pokračovat


Úsporná opatření jsou další v řadě, které vedení kraje zavádí a podle hejtmana v nich hodlá pokračovat. Už nyní úřad šetří peníze díky centrálním nákupům a elektronickým aukcím na dodavatele energií či telekomunikačních služeb. „Tento trend bychom rádi zachovalil i nadále,“ dodal Lubomír Franc. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …