Největší dobytek na české politické scéně, primitiv a podvodník. Přestřelka mezi Topolánkem a Babišem má tuto nehezkou dohru...

19.04.2018 4:40

ANKETA Mirek Topolánek napsal o Andreji Babišovi, že s „dobytkem, který umí jen urážet a ponižovat, se nedá sedět u jednoho stolu, natožpak vládnout“. Reagoval tak na prohlášení Andreje Babiše, že voliči ODS jsou ti, kteří podváděli s daněmi a naštval je s EET. A prezidenta Zemana označil Topolánek za vlastizrádce, prototože přijme manažery čínské státní firmy CITIC Group.

Největší dobytek na české politické scéně, primitiv a podvodník. Přestřelka mezi Topolánkem a Babišem má tuto nehezkou dohru...
Foto: Facebook
Popisek: Mirek Topolánek na vánočním videu

Co na to čeští politici? Velká část z těch, kteří se vyjádřili, se do něj ostře pustila…

Samotný premiér Andrej Babiš na dotaz neodpověděl.

„Řev z jeskyně zásadně nekomentuji,“ odpověděl na dotaz mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček.

„Nesleduji pana Topolánka, ale pokud jde o podvody, vzpomínám si, že pan Topolánek podvedl banku a jeho dluhy nakonec zaplatili všichni občané. Faktem je, že na podvodníky tohoto zrna EET opravdu nestačí, a i my jsme názoru, že nejlepší je EET alespoň pro malé živnostníky komplet zrušit a chceme ji nahradit paušální daní. V tomto smyslu již přípravujeme návrh,“ sdělil ParlamentnímListům.cz předseda SPD a místopředseda Poslanecké sněmovny Tomio Okamura.

„Myslím si, že názor pana Topolánka je jen výkřik poraženého, který panu prezidentovi Zemanovi nesahá po kotníky,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

„Urážky v politice odsuzuji. Toho, kdo je používá, podezírám, že sebe vnímá jako génia obklopeného samými hlupáky. Nechci se domnívat, že toto je postoj Andreje Babiše. Čili urážky odmítám a nebudu je používat vůči nikomu. Přijetí čínské společnosti prezidentem bych neoznačil za vlastizradu, ale za hodně nestandardní krok. Zvláště v situaci, kdy čínské investice ani vzdáleně nedosahují částek, o kterých prezident Zeman mluvil,“ říká předseda STAN a poslanec Petr Gazdík.

„Poněkud vyhraněně řečeno. O formě lze diskutovat,“ reagoval čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Ta přestřelka se ‚dolním deseti milionům‘ náramně hodí. Věřme, že pomůže vrátit na pořad otázky upadající už málem v zapomnění. ANO vyhrálo volby slibem, že zatočí s lumpárnami zlodějského eldoráda. V tom je samozřejmě s gustem podpoří i skutečná levice. Postrčí-li ANO směrem, k němuž se voličům zavázalo, i citované hulvátství, bude to jen dobře. S partou, s níž křížil kordy před volbami, by si premiér svázal ruce. Stabilní vládu dá dohromady jen s oporou ve stranách, které v loupeži tisíciletí nemají prsty. Otvírat otázku vlastizrady právě z úst, z níž to zaznělo, je řečí o špagátu v domě oběšencově. ‚Spojeneckou věrnost‘ s válčením, hrozícím jaderným sebezničením, nazývá pravým jménem už i Václav Klaus ml. a jiné mozky osvícenější pravice. Národní zájem hájí i ve vztahu k naší politice vůči Pekingu a Moskvě. O blamáž, že skončí jako kůl v plotě, si koledují fanatičtí hulváti. Dobře jim tak. Včera bylo pozdě,“ uvedl místopředseda KSČM Josef Skála.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

„To je spíš otázka pro voliče, kteří vystavili chlapovi s gulama několikanásobný účet. Tím prvním byl pád ODS, kterou Topolánek reprezentoval, a tím hlavním letošní vysledek v prezidentských volbách, kde bývalého premiéra porazil doslova kdekdo. A tomu ‚vlastizrádci‘ dalo hlas téměř tři miliony voličů. Měl by si to tedy Topolánek srovnat v hlavě. Co se týče urážení, tak mám s panem Topolánkem své zkušenosti z dob vedení Agrární komory. Pro něho nebyl problém poslat do p....e na chodníku před Poslaneckou sněmovnou, když jsme se opovážili jít lobbovat za rozpočet. Inu slušnost sama a tak trochu ‚podle sebe soudím tebe‘,“ říká senátor SPOZ Jan Veleba.

Největší dobytek na české politické scéně

„Tak všichni přece víme, že největší dobytek na české politické scéně byl vždy primitiv Topol. Dostal nakopáno od voličů po své falešné a vylhané kampani a zbytečně se dnes ztrapňuje. Poté, co anglická královna vozila čínského prezidenta ve zlatém kočáře, uplatňují dnes negativně čínskou politickou kartu pouze xenofobní protičínští rasisté. Svět již nikdy nebude bez čínského vlivu a peněz. Je to stejné jako s protiruskými sankcemi, my jako periferie EU je musíme dodržovat, a Německo si staví plynovod z Ruska a Volkswagen si tam otevřel továrnu. My jsme za blbce a velké státy EU profitují i z naší hlouposti. Pan Topolánek tady lobbuje za velké státy EU a proti našim národním zájmům. Když čínské investice neskončí u nás, skončí v Německu, Francii, Anglii a budou uvítáni s červeným kobercem,“ říká poslanec SPD Lubomír Volný.

 „To je samozřejmě věc ODS. Asi by si sama měla vybrat, zda je stranou Topolánka či Klause, nebo profesora Fialy, zda se hlásí k liberálně-konzervativnímu mainstreamu, či si hraje na mytologii nacionálního kapitalismu. Zda se tu žerou o vliv jen kmotři s oligarchou, anebo populisti s kolaboranty. Novodobý vizionář baťovského střihu, anebo softverze xenofobní SPD. Sice je zajímavé toto zdánlivé schisma na pravici pozorovat, ale pro levici je určující spíš pragmatická sankce prosazovat vlastní program,“ uvedl místopředseda KSČM a poslanec Jiří Dolejš.

„Kyselené hrozny,“ reagoval poslnec ANO Pavel Plzák.

„Myslím si, že pan Topolánek, který drží jedno z předních míst pomyslného žebříčku nejhorších premiérů, by se neměl brát úplně vážně. Ostatně jeho teplárenské propojení s miliardářem Křetínským by ho mělo zcela diskvalifikovat z rámce objektivních politických úvah. Vulgarita jeho vyjádření je také poměrně známá, z čehož pro mě vyplývá, že často je hloupý nejen obsah toho, co říká, ale i forma – jak to říká. A toto je právě ten případ,“ myslí si poslanec KSČM Jiří Valenta.

„No comment,“ regoval poslanec ANO Miroslav Janulík.

Jejich voliči jsou ti, kteří podváděli s daněmi…

Obě Topolánkovy twitterové ostré reakce reagovaly na texty uveřejněné v Echo24.cz. V tom prvním server cituje Babiše, který tvrdí, že voliči ODS jsou ti, kteří podváděli s daněmi, že je naštval zavedením elektronické evidence tržeb. Uvedl to v rozhovoru pro Blesk. „Tři dny po volbách jsme oslovili ODS, aby s námi vstoupila do jednání o vládě. Pan Fiala tvrdí, že jejich voliči to nechtějí. Já tomu rozumím. Jejich voliči jsou ti, kteří podváděli s daněmi, a naštval jsem je s EET.“ Tato slova naštvala bývalého premiéra a předsedu ODS Mirka Topolánka, takže k tomu na Twitteru uvedl: „S dobytkem, který umí jen sprostě urážet a ponižovat, se nedá sedět u jednoho stolu, natožpak vládnout.“ 

Druhý text pojednával o tom, že vrcholní manažeři čínského státního konglomerátu CITIC Group přijedou v tomto týdnu do Prahy a přijme je prezident Zeman. Čínská státní firma by se mohla stát akcionářem skupiny CEFC Europe, v jejímž čele stojí Jaroslav Tvrdík. K tomu Topolánek napsal: „Další partička čínských komunistů potřebuje otevřít dveře Kremlu, použije k tomu osvědčenou spojku. To není vlastizrada?“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …