Smutné trosky ODS, už teď jsme prohráli. Straník rozeslal před volbami dopis

05.10.2021 11:35

„Je to smutný pohled na trosky politické strany, která své, již tak dosti pošramocené renomé, ještě ničí spojením se subjekty, o které by si slušný člověk neopřel ani kolo. Spolu s nimi je ODS na straně totální manipulace s naprostou absencí zásadních předpokladů kvalitního života, o nichž předseda ODS tak rád mluví. A i když vlastní volby proběhnou za necelý týden, tvrdím, že ODS prohrála,“ píše ve svém otevřeném dopise (který poskytl i PL.cz) výkonné radě člen ODS z Liberecka Jiří Minčič. „Prohrála díky špatně skrývané touze svých představitelů po moci a bohatství. Prohrála díky nulové vizi. Založit totiž svoji kampaň na pomluvách, nenávisti, udávání a jen osobním prospěchu, může jen naprostý hlupák,“ domnívá se.

Smutné trosky ODS, už teď jsme prohráli. Straník rozeslal před volbami dopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zahájení horké fáze kampaně koalice SPOLU před volbami do Poslanecké sněmovny

Otevřený dopis členům výkonné rady ODS zaslal člen liberecké ODS Jiří Minčič. Není první. Před časem je obeslal s 13 dotazy. „Odpovědi mi měly pomoci v pochopení výroků a chování současných představitelů ODS. Ale především kroku zásadního: Podepsání smlouvy o ustavení předvolební koalice se dvěma dalšími politickými stranami. V době, kdy píšu tento text, jsou občané masírováni předvolební směsicí nezávazných slibů, tvrzení či pomluv, aniž by se dotyční obtěžovali důkazy či uvedením souvislostí. Jako člen ODS sleduji chování této politické strany, respektive vás, jejích představitelů se smutkem,“ vysvětluje v nejnovějším textu.

Anketa

Hrozí ,,orbanizace Česka"?

8%
18%
hlasovalo: 19974 lidí

Odpověď podle svých slov nedostal. „To, že se nikdo z tázaných neobtěžoval odpovědět, je příznačné. Konec konců, je to velmi oblíbený způsob ‚komunikace‘ především těch, kteří se považují za politiky, ale i státních, veřejných či veřejnoprávních institucí. To vám nedochází, že toto chování velmi znevěrohodňuje veškeré vaše současné v budoucnosti prakticky nevymahatelné sliby?“ ptá se. Stěžuje si, že pánové Fiala, Vystrčil, Stanjura či Kupka se ve své komunikaci řídí bonmotem herce Donutila „Zeptejte se na co chcete, já na co chci, odpovím“.

Máme se smířit s Green Dealem? To je tedy ten směr, který by chtěl pan Fiala prosazovat?

„Mlčení vás všech oslovených naznačuje, jak se budoucí zvolení představitelé budou chovat k občanům této země. A to je vlastně také odpovědí. Ve své předcházející písemné komunikaci se současným předsedou ODS (zde), jsem žádal vysvětlení k jeho implicitnímu vyjádření sympatií mlčením k jednotkám SS. Toto vyjádření udělal. Právě tím mlčením. Mlčením k chování a činům člena ODS z jedné pražské části. Toto individuum nechalo zhotovit pomník vojákům SS a umístit na veřejném místě,“ upozorňuje v narážce na starostu Řeporyjí Pavla Novotného.

„Do tohoto konceptu chování a myšlení pana předsedy zapadá jeho prohlášení, že s tzv. Zeleným údělem (Green Deal) se musíme smířit! To je tedy ten směr, který by chtěl pan Fiala prosazovat?“ reaguje na dřívější prohlášení předsedy ODS. Minčičovi se nelíbí ani případná povolební spolupráce s Piráty. „Opatrné prohlášení poslance Bendy a nyní poslance Kupky o možné spolupráci se zločinci, lupiči, násilníky, kteří se prezentují názvem Piráti, to vše dokonale rámuje,“ uvádí. Marek Benda dle něj také opakovaně vyjadřoval sympatie k chilskému fašistickému diktátorovi Pinochetovi a svému poslaneckému platu.

Smutný pohled na trosky politické strany

„Výkonná rado, je to smutný pohled na trosky politické strany, která své, již tak dosti pošramocené renomé, ještě ničí spojením se subjekty, o které by si slušný člověk neopřel ani kolo. Spolu s nimi je ODS na straně totální manipulace s naprostou absencí zásadních předpokladů kvalitního života, o nichž předseda ODS tak rád mluví. A i když vlastní volby proběhnou za necelý týden, tvrdím, že ODS prohrála,“ píše ve svém dopise Minčič.

„Prohrála díky svým nedávným předsedům nebo jejich dočasným náhradám a lísačům či personálu, kterým se obklopují. Prohrála díky posluhování silám, kterým jde o území, ale ne o obyvatele. Prohrála díky špatně skrývané touze svých představitelů po moci a bohatství. Prohrála díky nulové vizi. Vizi o skutečně samostatné, svobodné a nesdílené České republice. Založit totiž svoji kampaň na pomluvách, nenávisti, udávání a jen osobním prospěchu, může jen naprostý hlupák,“ uzavírá člen ODS z Kryštofova Údolí Jiří Minčič.

Minčičův dopis

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …