Rozkradli jste miliardy, zničili ekonomiku, zlikvidovali státnost. Lidé to vidí. Proruský záhlavec Karlu Schwarzenbergovi za jeho „novoroční projev"

03.01.2015 10:05

Novoroční přání poraženého prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga rozpálilo komentátorku z Institutu slovanských strategických studií Radmilu Zemanovou-Kopeckou. Ta se vysmála Schwarzenbergovým výzvám k sebevědomí a odvaze občanů, neboť podle ní právě tyto vlastnosti lidé projevují. A Karel Schwarzenberg společně s dalšími lidmi, kteří dvacet pět let rozkrádali tento stát, z toho prý mít radost nemohou.

Rozkradli jste miliardy, zničili ekonomiku, zlikvidovali státnost. Lidé to vidí. Proruský záhlavec Karlu Schwarzenbergovi za jeho „novoroční projev"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Institut slovanských strategických studií (ISSTRAS) některá česká média obvinila ze šíření proruské propagandy. Spolupracuje s ním například profesor Oskar Krejčí a jedna z jeho akcí proběhla na půdě Poslanecké sněmovny. Na prosincovém jednání zastupitelstva hlavního města Prahy právě Radmila Zemanová- Kopecká vyzvala primátorku Adrianu Krnáčovou, aby obnovila kulturní spolupráci s Moskvou a Petrohradem, kterou zrušil její předchůdce Tomáš Hudeček. Primátorka jí slíbila, že se podnětem bude zabývat. 

Co bylo důvodem nejnovějšího facebookového stanoviska Zemanové? Předseda TOP 09 a bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg k novému roku občanům vzkázal, že je na čase, aby se probudili z iluzí, které měli po roce 1989. „Doufám, že občané České republiky pochopí, jakým směrem se vývoj u nás ubírá, a postaví se proti tomu,“ říká Schwarzenberg. Fakta dnes už podle něj jasně ukazují, co se děje, a jsou výzvou pro sebevědomé občany, kteří se při obraně budoucnosti pro sebe a své děti nenechají zastrašit.

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Miroslava Kalouska (+ z 2.10.),  Martina Balcara, Jiřího Peheho (z 26. 11.) + (z 11.9.) + (z 30.7.) , Jefima Fištejna, Jiřiny Šiklové (ze 14.12.) (+ 22.7.) ,  Grigorije Paska (+21. 10.) Michaela Kocába (z 3.12.) (+ z 8. 11.+ z 5. 7. a 15. 3.), Alexandra Vondry, Čestmíra HofhanzlaKarla Schwarzenberga (z 3.10.) + (ze 14.8.)  Petra Pitharta, Ivana Gabala, Bohdana Zilynského, Cyrila Svobody (+ z 22.8. + z 1.9.) Stanislava Chernilevského, Andreje Zubova, Václava BartuškyMartina Bursíka (z 2.12.) (+ z 6.10.z 6. 8. a z 23. 6.), , Karla Janečka, Pavla Žáčka (+ z 10. 9.), Jana Urbana, Daniely Kolářové, Petra Gazdíka, Alexandra Tomského (+ 2. část), Michala Kučery, Romana Šmuclera, Jiřího Peheho (z 11. 9.), Romana Jocha (ze 7. 8.) + (9. 9. + 8.12.) Jiřího Pospíšila, Marka Ženíška, Přemysla SobotkyJohna Boka, Petra Fialy, Maji Lutaj, generála Miroslava Žižky, Pavla Šafra, Františka Janoucha, , Vladimíra Hanzela, českých umělců, Bohumila Doležala, Zdeny Mašínové (z 21. 8.), Michaela Romancova, Anatolije Lebeděva, Františka Laudáta, Jany Černochové (+ z 24. 10.Alexandra Kručinina, Milana Hulíka, doc. Jaroslava ŠebkaHynka Kmoníčka, prof. Václava Hampla, Vladimíra Hučína, Jana Vidíma, Jaroslava Lobkowicze, Gabriely Peckové, Daniela Kroupy, Tomáše ZdechovskéhoFrantiška BublanaKarla Hvížďaly, Marty Kubišové, Petry Procházkové, šéfky hnutí Femen, Zdeny Mašínové (z 21. 5.), Ondřeje Benešíka (+ z 23. 10.), Džamily Stehlíkové (21.11.) či Jana Vituly

„Hrad, který byl díky TGM a Václavu Havlovi symbolem dobrých tradic českého státu a byl vnímán jako důstojné sídlo českých králů a prezidentů, bohužel svoji důstojnost ztratil,“ pustil se Schwarzenberg do výčtu. Výroky našeho prezidenta jsou prý otřesné, protože ukazují, že opouštíme politiku, na kterou jsme 25 let byli právem hrdí.

Podle Zemanové má Schwarzenberg naprostou pravdu, že právě on a jemu podobní probudili národ ze „sametových iluzí“, a to především svými miliardovými zlodějnami.

„To vy jste nám spolu s nimi otevřeli oči, jak lze nenávidět národ, k němuž se hlásíte, a hlavně, který dojíte, kde jen můžete. To vy jste nám otevřeli oči na skutečnou podobu hydry, zvané Evropská unie a šakala jménem NATO, které nás nutíte milovat, či spíše se o to pokoušíte,“ píše Zemanová. Zničený průmysl i zemědělství, z nichž tato země dobře žila, to vše je podle ní třeba připsat na vrub těmto skupinám.

„Vám patří poděkování, že jste nám otevřel oči, že ti, které nám vnucujete, opravdu, ale opravdu nejsou naši přátelé,“ píše dále autorka. Právě díky tomu podle ní značná část národa pochopila, že má pravdu prezident Zeman, když proti pražské lumpenkavárně hájí národní zájmy.

„Fakta jsou, jak říkáte, jasná. Že se národ začal probouzet z hrůzného snu naprosté likvidace své státnosti a národnosti ještě před jejím dokončením. A díky vám, že při pohledu na vás dnes můžeme říct, že je nový rok šťastný pro tuto zemi už proto, že jste přes americkou `tlačenku` v prezidentské volbě prohrál,“ oceňuje Radmila Zemanová.

Lidé už prý velmi dobře vědí, jakým směrem by právě Karel Schwarzenberg chtěl tuto zemi vést. A čím dál více se stavějí proti tomu. Je prý naprostou pravdou, že se lidé začínají projevovat jako sebevědomí občané, jak píše Schwarzenberg. Projevy tohoto sebevědomí mu však prý asi příliš radosti neudělají.

„Novoroční projev" Karla Schwarzenberga:

Uplynulý rok byl rokem, který přinesl velké změny. Evropa poprvé od balkánské krize, která byla občanskou válkou, zaznamenala válku klasickou, tedy agresi jednoho velkého státu vůči státu slabšímu. Anexi a okupaci části sousední země a pokračující boje, byť se slabší intenzitou, na východě Ukrajiny. To ovšem změnilo celou situaci v Evropě, a musíme s povděkem zaznamenat, že státy Evropské unie a NATO zaujaly rozhodný postoj a další agrese ze strany Ruské federace nepřipustí. Bude to dlouhý střet, který se bude odehrávat především v hospodářské sféře, ale musíme si uvědomit, že víceméně mírové období, které jsme zažili od roku 1990, letos definitivně skončilo. A na Blízkém východě probíhá další velký konflikt v Sýrii a v Iráku.

V České republice se událo taktéž mnoho. Hrad, který byl díky TGM a Václavu Havlovi symbolem dobrých tradic českého státu a byl vnímán jako důstojné sídlo českých králů a prezidentů, bohužel svoji důstojnost ztratil. Výroky našeho prezidenta, ať je to v souvislosti s Čínou, Ruskem obecně nebo disidentskými skupinami v Rusku byly otřesné, protože vzbuzují pochyby o našem postoji ke svobodě a lidským právům ve světě. Politiku, na kterou jsme byli právem hrdí po celých pětadvacet let, teď, zdá se, opouštíme. Výrazivo pana prezidenta vzbudilo samozřejmě velký ohlas a věru poškodilo důstojnost úřadu i hlavy státu.
Česká média se z valné části stala majetkem různých našich oligarchů. Tato situace a její vývoj, který je charakteristický spíše pro země ležící na východ a jihovýchod od nás, se neslučuje s tradicí Československa a České republiky, kde byla média vždy kritická a snažila se přinášet objektivní zpravodajství. Nyní jsou podřízena zájmům různých firem, kterým patří, a jejich majitelům. Situaci, kdy jeden z nejbohatších lidí v zemi podniká v oblastech, které jsou závislé na státních dotacích a regulacích, a je zároveň ministrem financí, jehož úřad tyto dotace rozděluje, nelze nazvat střetem zájmů. Je to naopak dokonalý soulad zájmů tohoto podnikatele a ministra. Málo se o tom píše, protože je zároveň majitelem největšího vydavatelství novin v naší zemi.

Je na čase, abychom se probudili z iluzí, které jsme po listopadu 1989 měli, že se automaticky budeme měnit ve svobodnou a demokratickou zemi, v níž vládne právo. Demonstranti s červenými kartami a další skupiny už pochopili, že jde o vážnou situaci, a ozvali se proti tomu. Doufám, že občané České republiky pochopí, jakým směrem se vývoj u nás ubírá, a postaví se proti tomu. Nicméně je třeba, aby si co nejvíce lidí zde uvědomilo to ohrožení, ve kterém všichni žijeme, a sami se také chopili iniciativy v boji za svoji nezávislost a za svobodu České republiky, ale také za svobodu v naší zemi. Slibuji vám, že jak TOP 09, tak já osobně budeme v tomto směru neoblomní.

Vím, že tento novoroční vzkaz není příliš optimistický. Ale fakta, která jsou dnes jasná, jsou výzvou k tomu, abychom se projevili jako sebevědomí občané, kteří jsou schopni budoucnost svou a svých dětí také bránit a nenechají se zastrašit. To by byl opravdu šťastný nový rok. Ještě jednou přeji vše dobré a jdeme do toho.

Reakce Radmily Zemanové Kopecké:

Ano, pane Schwarzenbergu, to vy a vaši společníci jste nás skutečně probudili ze sametových" iluzí, svými zlodějnami v podobě takzvaných církevních a jiných restitucí. To vy jste nám spolu s nimi otevřeli oči, jak lze nenávidět národ, k němuž se hlásíte, a hlavně, který dojíte, kde jen můžete. To vy jste nám otevřeli oči na skutečnou podobu hydry, zvané Evropská unie a šakala jménem NATO, které nás nutíte milovat, či spíše se o to pokoušíte.

Otevřel jste nám oči, když jste spolu se západními sourozenci a kamarády připravil tuto nádhernou zem o národní výrobu, o silné zemědělství, o export, z něhož tato země žila, a svými radami pisálkovi Havlovi jste pomohl zničit i průmysl této země, který byl základem pro plnění kapsy státní kasy.

Vám patří poděkování, že jste nám otevřel oči, že ti, které nám vnucujete, opravdu, ale opravdu nejsou naši přátelé a budiž vám velký dík za to, že si náš národ začal velmi rychle uvědomovat, že pravdu má pan prezident Zeman, když navzdory lumpenkavárně obnovuje české národní zájmy ve vztazích, které jste se vy a vám podobní snažili navždy přerušit.

Ano, pane kníže - vám budiž velmi vřelý dík i za to, a fakta jsou, jak říkáte jasná, že se národ začal probouzet z hrůzného snu naprosté likvidace své státnosti a národnosti ještě před jejím dokončením. A díky vám, že při pohledu na vás dnes můžeme říct, že je nový rok šťastný pro tuto zemi už proto, že jste přes americkou tlačenku" v prezidentské volbě prohrál.

Ano, věřte, že my chápeme, kterým směrem byste chtěl, aby se tato země ubírala a v souladu s vašim přáním se stavíme proti tomu čím dál tím víc. Teprve se začínáme projevovat jako sebevědomí občané, kteří jsou schopni budoucnost svou a svých dětí také bránit, a nenecháme se zastrašit ani vámi, ani vašimi kamarádíčky s erby nebo bez.

PROTO SPOLU S VÁMI VĚŘÍME, ŽE TENTO ROK S NAŠÍM PREZIDENTEM MILOŠEM ZEMANEM BUDE OPRAVDU ŠŤASTNÝ, DOKONCE I NAVZDORY VÁM I VAŠÍ TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…