Přítel Ruska Vyvadil nám řekl svůj názor na vraždu opozičníka Němcova. Nápadně prý připomíná scénář se sestřeleným letadlem

01.03.2015 8:19

Advokát Jiří Vyvadil, známý představitel společnosti Přátelé Ruska v České republice, se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil k páteční vraždě ruského opozičního předáka Borise Němcova v Moskvě. Podle něj je celá kauza až příliš nápadná a ukazuje, že na jeho smrti mohly mít mnohem větší zájem USA než Rusko.

Přítel Ruska Vyvadil nám řekl svůj názor na vraždu opozičníka Němcova. Nápadně prý připomíná scénář se sestřeleným letadlem
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Zavražděný kritik Kremlu Boris Němcov

Anketa

Budou se mít vaše děti na světě lépe než vy?

88%
12%
hlasovalo: 122057 lidí

"V pátek byl zavražděn jeden z otců divoké privatizace, jeden z z těch, kteří za vlády ožralky Jelcina přivedl zem k bankrotu – Boris Němcov,“ píše Vyvadil. Tato vražda podle něj přišla jako na zavolanou právě ve chvíli, kdy byla potřeba.

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Marka Ženíška (z 27. 2.) + (z 12. 2.) + (z 26. 1.) (+ ze 14. 1.), Lenky Víchové, Alexandra Tolčinského (z 23. 2.) + (z 13. 2.), Heleny Ilnerové, Petra Fialy (z 22. 2.) + (4. 9.)Štefana Füleho, Martina Jana Stránského, Miroslava Kalouska (ze 17. 2.) + ( z 6. 1.) (+ z 3. 12+ z 2. 10.)Karla Schwarzenberga (ze 14. 2.) + (z 30. 1.), (z 3. 10.) + (ze 14. 8.), Jiřího Zlatušky, Luďka Niedermayera, gruzínského velvyslance Zaala Gogsadzeho, Jefima Fištejna (z 12. 2.)  (+ z 11. 12.) , Jana ZahradilaMiroslavy Němcové, Jakuba Jandy, Barbory Tachecí, Martina Bursíka (z 4. 2.) + (z 2. 12.) (+ z 6. 10.z 6. 8. a z 23. 6.), Ivana Gabala (+ 21.11.), Karla Svobody, Josefa Mlejnka, Bohumila Doležala (z 25. 1.) (+ z 15. 1.) + (z 27. 8.), Libora Dvořáka, Jiřího Grygara, Zdeňka Bárty, Romana Jocha (ze 14. 1.)  (+ 8. 12. + 11. 9.  + ze 7. 8.) Michaela Romancova (ze 7. 1.) (+ z 20. 8.),Tomáše Peszyńského, Mariana Jurečky, Jana Šinágla, Martina Balcara, Jiřího Peheho (z 26. 11.) + (z 11. 9.) + (z 30. 7.), Jiřiny Šiklové (ze 14. 12.) (+ 22. 7.),  Grigorije Paska (+ 21. 10.), Michaela Kocába (z 3. 12.) (+ z 8. 11.+ z 5. 7. a 15. 3.), Alexandra Vondry, Čestmíra HofhanzlaPetra Pitharta, Bohdana Zilynského, Cyrila Svobody (+ z 22. 8. + z 1. 9.) Stanislava Chernilevského, Andreje Zubova, Václava BartuškyKarla Janečka, Pavla Žáčka (+ z 10. 9.), Jana Urbana, Daniely Kolářové, Alexandra Tomského (+ 2. část), Jiřího Peheho (z 11. 9.),  Johna BokaMaji Lutaj, Pavla Šafra, Františka Janoucha, Vladimíra Hanzela, Zdeny Mašínové (z 21. 8.), Anatolije Lebeděva, Alexandra Kručinina, Jana Vidíma či  Daniela Kroupy.

Když bylo vloni v létě nad Ukrajinou sestřeleno malajsijské letadlo, začali být okamžitě obviňováni východoukrajinští povstalci, či rovnou Rusové. Vyvadila na tom zaujalo, že tento výklad se Západu očividně hodil, protože bezprostředně poté mohl na Rusko uvalit novou vlnu sankcí. A poté, co vlna protiruských nálad posloužila, se viník letecké tragédie už nikdy nenašel.

Každý podle Vyvadila chápe, že Rusko je pro USA tím nejnebezpečnějším soupeřem, protože jako jediné má dost sil a odvahy čelit jejich imperiální politice. "USA budovaly čtvrtstoletí unilaterální svět svého panství. Zahajovaly, zpravidla bez souhlasu Rady bezpečnosti jednu ničivější válku za druhou (Irák, humanitární bombardování Srbska, Libye atd.) a nechtějí se této pozice vzdát,“ myslí si někdejší senátor a soudce Nejvyššího soudu.

Do tohoto kontextu podle něj až příliš dobře zapadá scénář, kdy v předvečer chystané opoziční manifestace v Moskvě je zavražděn jeden z opozičních lídrů. Proto se prý příliš nediví, že se již během soboty začalo na internetu spekulovat, že se jednalo o akci CIA.

Pak poznamenává, byť připouští, že je to kruté, že živý Boris Němcov už opozici příliš pomoci nemohl a jeho smrt byla, s velkou nadsázkou, "jeho nejsúspěšnější politický comeback“. Jakožto předák opozice totiž už neměl šanci cokoliv změnit, lidé v Rusku jej nebrali vážně (stejně jako Navalného, Kasparova a další opoziční lídry), protože si stále pamatují kolaps a ponížení Ruska, prováděné v devadesátých letech právě touto skupinou liberálů. Němcov, tehdejší místopředseda vlády zodpovědný za ekonomiku, byl pro ně přímo ztělesněním tohoto kolapsu.

Protože se však ale zároveň jednalo o oblíbence Západu, zdá se prý, že je ideálním kandidátem na "mučedníka“. Je to podle Vyvadila až příliš nápadné. "Nevím, kdo nechal Němcova zavraždit, ale pro USA je to velmi výhodné,“ píše.

Celý názor Jiřího Vyvadila:

Když došlo k sestřelení letadla Malaysia Airlines 17 (MH17) nad Ukrajinou, poté, co vznikla naprosto hysterická reakce obviňující Rusko či povstalce v Doněcku či Luhansku, jsem si položil otázku... Cui bono? Kdo má na tom prospěch. Závěr, že letadlo sestřelili povstalci či Rusové, potřebovaly USA, Ukrajina, či Západ, ale rozhodně ne Rusko. Hned vzápětí vypukla hysterie, na základě které byly proti Rusku vyhlášeny sankce. Roztomilé je, že dodnes viník sestřelení nebyl zjištěn. Bylo to v zájmu Ukrajiny pro posílení protiruských nálad... USA jasně řekly, že pachatelem bylo Rusko, ale neprokázaly toto tvrzení, což je u nich normální.

Včera byl zavražděn jeden z otců divoké privatizace, jeden z z těch, kteří za vlády ožralky Jelcina přivedl zem k bankrotu – Boris Němcov.

Řekl bych, že je to jeho nejúspěšnější politický comeback, jakkoliv to zní tvrdě. Lidé této skupině z doby Jelcina nejsou ochotni odpustit naprostý kolaps a ponížení Ruska. Neoliberání koncepce mechanicky převedená do Ruska přivedla největší zemi světa ke kolapsu.

Každý chápe, že pro USA je Rusko nepřítel číslo 1. Je totiž jedinou zemí světa, která mu po vojenské stránce kategoricky vzdoruje. USA budovaly čtvrtstoletí unilaterální svět svého panství. Zahajovaly, zpravidla bez souhlasu Rady bezpečnosti jednu ničivější válku za druhou (Irák, humanitární bombardování Srbska, Libye atd.) a nechtějí se této pozice vzdát.

USA chtějí za každou cenu Rusko ponížit a zničit.

Takže v zájmu USA je přirozeně vražda Borise Němcova v předvečer původně předpokládané barevné manifestace v Moskvě ideální varianta.

Dnes na portálech zněly hlasy, že jde o akci CIA.

Vše je možné.

Ale jedno je jisté.

Prezident Putin má 85 % podpory...

Lidé typu Němcova, Navalného, Gasparova, které zajímají tolika západní média, jej nemohou absolutně ohrozit.

V zemi neznamenají nic.

Nevím, kdo nechal Němcova zavraždit, ale pro USA je to velmi výhodné.

Takže CIA?

Proč ne?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…