Provokatér Miroslav Macek pronesl děsivý vtip o Karlu Schwarzenbergovi a Ukrajině. Použil též slovo ,,pipinky"

08.04.2015 12:51

Někdejší místopředseda vlády a ODS Miroslav Macek na svém webu pravidelně glosuje dění na české i zahraniční politické scéně. Dnes si vzal kromě jiného na paškál předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga. A glosa je to poněkud morbidní.

Provokatér Miroslav Macek pronesl děsivý vtip o Karlu Schwarzenbergovi a Ukrajině. Použil též slovo ,,pipinky"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Vladimíra Hučína, Jiřího Zlatušky (z 8.4.)(+ z 21.2.), Romana Jocha (ze 7.4.) (ze 4.3.) + (ze 14.1.)  (+ 8.12. + 11. 9  +ze 7. 8.),  Mariusze Jurosze, Karla Hvížďaly, Václava Vydry, Milana Uhdeho, Pavla Šafra (z 30.3.)+ (z 21.3.), Pavlíny Filipovské, Jaroslava Hutky, Pavla Svobody, Miroslavy Němcové, Zdeny Mašínové, gen. Jiřího Šedivého, Karla Schwarzenberga (z 24.3.)(ze 14.2.) +(z 30.1.), (z 3.10.) + (ze 14.8.) Ivana Langera, Františka Gábora, Jana Šinágla (z 22.3.), německého velvyslance , Tomáše Klvani (z 20.3.)+ (z 12.3.), Luďka Niedermayera (z 20.3.), Martina Bursíka (ze 17.3.) (+z 4.2.) + (z 2.12.) (+ z 6.10.z 6. 8. a z 23. 6.), Karla Svobody (z 16.3.) (+ z 28.1) Miroslava Kalouska (z 11.3.) + (ze 17.2.) + ( z 6.1.) (+ z 3. 12 + z 2.10.), Františka LaudátaPavla Teličky, Grigorije Paska (ze 3.3.) +(+ 19.11.) (+21. 10.), Daniela Hermana,  Marka Ženíška (z  27.2.) + (z 12.2.) + (z 26.1.) (+ ze 14.1.), Michaela Kocába (z 25.2.) + (z 3.12.) (+ z 8. 11.), Lenky Víchové, Alexandra Tolčinského (z 23.2.) + (z 13.2.), Heleny Ilnerové, Petra Fialy (z 22.2) + (4.9.)Štefana Füleho, Martina Jana Stránského, gruzínského velvyslance Zaala Gogsadzeho, Jefima Fištejna (z 12.2.)  (+z 11.12) , Jana ZahradilaJakuba Jandy, Barbory Tachecí, Ivana Gabala (+ 21.11.), Josefa Mlejnka, Bohumila Doležala (z 25.1.) (+z 15.1.) + (z 27.8.) ,  Libora Dvořáka, Jiřího Grygara, Zdeňka Bárty, Michaela Romancova (ze 7.1.) (+ z 20.8.),Tomáše Peszyńského,  Martina Balcara, Jiřiny Šiklové (ze 14.12.) (+ 22.7.) , , Alexandra Vondry, Čestmíra HofhanzlaPetra Pitharta, Bohdana Zilynského, Cyrila Svobody (+ z 22.8. + z 1.9.) Stanislava Chernilevského, Andreje ZubovaKarla Janečka, Jana Urbana, Maji Lutaj, Františka Janoucha, , Vladimíra Hanzela, Anatolije Lebeděva či Alexandra Kručinina

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je znám jako příznivec vojenské pomoci Ukrajině. Proč? Macek nabízí jedno z možných vysvětlení. „Těší se, že tak získá levněji orgány, které bude záhy potřebovat…“, napsal doslova.

Na svém blogu zatápí Macek politikům z celého politického spektra, včetně své někdejší alma mater ODS. Nedávno Macek například jadrně okomentoval počínání ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD), kterému se údajně na ministerstvu vzepřely  odbory, neboť prý na úřad narychlo přijímá desítky nových zaměstnanců bez výběrových řízení. „No, bodejť! Musí přece rychle upíchnout spoustu kamarádů a kamarádů kamarádů a jejich pipinek, než 1. července začne platit nový služební zákon. Pěkná sviňárna…“ zněl Mackův komentář.

Do bývalého premiéra Petra Nečase (ODS) si v minulosti Macek rýpl v souvislosti s jeho nástupem na CEVRO institut, kde se měl zabývat bezpečnostními a ekonomickými vztahy mezi Evropou a USA a pozicí České republiky. „Což mne překvapuje, domníval jsem se, že tam nastoupí jako lektor předmětu 'Kterak si z veřejných peněz platit milenku', neboť v tomto oboru má mnohem větší znalosti a praxi a nikomu se to nepodařilo zatloukat tak dlouho,“ napsal Macek se zřejmou narážkou na vztah bývalé vysoké státní úřednice Jany Nagyové a expředsedy vlády Petra Nečase.

Loni Macek také například vyvolal rozruch svým příspěvkem do debaty o českých vojácích na zahraničních misích, která se rozpoutala po smrti čtyř příslušníků Armády ČR v Afghánistánu loni v létě. „Pořád nerozumím tomu, co je hrdinského na tom být žoldákem. Ten musí pochopitelně poslouchat i ty rozkazy, se kterými vnitřně nesouhlasí, a musí se účastnit bitev a válek, které jsou (jako většina těch minulých, současných a budoucích) zcela nesmyslné a nic neřešící. Rizika, že přitom může být zmrzačen nebo zemře, si je jistě dobře vědom. Za to je přece též placen. Má navíc na vybranou: může se kdykoliv žoldu vzdát a jít dělat nějakou méně rizikovou práci,“ napsal tehdy Macek.

Kdo je Miroslav Macek?

Stomatolog, publicista, překladatel a politický komentátor, který pravidelně zveřejňuje své glosy na webu „Viditelný Macek“. Po sametové revoluci se angažoval v Občanském fóru a spoluzakládal Občanskou demokratickou stranu (ODS), byl jejím místopředsedou, ale později se se stranou rozešel. Byl také poslancem Sněmovny lidu a Sněmovny národů Federálního shromáždění a místopředseda federální vlády Jana Stráského pověřený řízením ministerstva práce a sociálních věcí a federálního výboru pro životní prostředí.

Z webu www.viditelny-macek.cz:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…